ترموگرافی
پایش وضعیت، شاخه ای از روشهای نگهداری و تعمیر تجهیزات صنعتی است. با بهرهگیری از این روش و با بکارگیری ابزارها و تکنیکهای مناسب، میتوان در برنامههای نت (نگهداریوتعمیر) تجهیزات صنعتی به موفقیتهای چشمگیری دست یافت. تکنیکها یا روشهای پایش وضعیت تجهیزات صنعتی، برای هر تجهیز یا هر واحد صنعتی، با توجه به شاخصهای قابل اندازه گیری و پایش، انتخاب میشوند. متداول ترین ابزارها یا روشهای پایش وضعیت CM روشهایی مانند بازرسی ترموگرافی، آنالیز ارتعاشات، آنالیز روغن، آنالیز صدا و آولتراسونیک هستند.
آشنایی با این روش
ترموویژن، حرارت سنجی، دمانگاری، ترموگرافی اصطلاحاتی هستند که بیانگر ارزیابی وضعیت توزیع حرارت و دما بر روی سطوح تجهیزات به روش (غیرتماسی) میباشند. این ارزیابی عمدتاً توسط دوربینهای مادون قرمز انجام میشود. با بکارگیری اصولی و صحیح آن در حوزه های مختلف صنعتی و غیرصنعتی نتایج ارزشمندی حاصل میگردد. کسب تجربه، دید تعمیراتی قوی، آشنایی با عملکرد تجهیزات و علاقه به انجام بازرسی، از مهمترین فاکتورهای لازم برای موفقیت یک ترموگرافر است. میتوان گفت حوزه کاربرد ترموگرافی در صنعت تقریباً بینهایت است. هر جا که تغییرات دما و درجه حرارت وجود داشته باشد، فرصتهای بسیاری برای ترموگرافی وجود دارد.
خدمات آموزشی شرکت فراپایش
شرکت مهندسی فرا پایش باختر بعنوان یکی از پیشگامان بکارگیری این روش در پایش وضعیت و عیب یابی تجهیزات صنعتی، تجارب ارزشمندی را در زمینه اجرا و آموزش اصول استفاده و کاربردهای روش ترموگرافی در حوزه صنعتی و غیر صنعتی دارا میباشد. ارائه هزاران صفحه گزارش بازرسی ترموگرافی، برگزاری صدها دوره آموزشی و ارائه موارد متعدد خدمات مشاوره ای در صنایع مختلف کوچک و بزرگ، از افتخارات این شرکت است.
ما در شرکت مهندسی فراپایش باختر بر این باوریم که نگهداری از تجهیزات، مقدم بر تعمیر آنها است. در این راستا همواره کوشیده ایم تا نگهداری و تعمیرات اصولی را بعنوان یک فرهنگ در عرصه آموزش و اجرای آن به صنایع عرضه نماییم. جهت کسب اطلاعات و جزئیات بیشتر در مورد دانش ترموگرافی و کاربردهای متنوع آن، با ما تماس حاصل فرمایید.
ترموگرافی بهعنوان یکی از ابزارهای پایش وضعیت و عیبیابی تجهیزات صنعتی
پایش وضعیت، شاخهای از روشهای نگهداری و تعمیر تجهیزات صنعتی است. با بهرهگیری از این روش و با بهکارگیری ابزارها و تکنیکهای مناسب، میتوان در برنامههای نت (نگهداری و تعمیر) تجهیزات صنعتی به موفقیتهای چشمگیری دست یافت. تکنیکها یا روشهای پایش وضعیت تجهیزات صنعتی، برای هر تجهیز یا هر واحد صنعتی، با توجه به شاخصهای قابل اندازهگیری و پایش، انتخاب میشوند. متداولترین ابزارها یا روشهای پایش وضعیت CM، روشهایی مانند بازرسی ترموگرافی، آنالیز ارتعاشات، آنالیز روغن، آنالیز صدا و اولتراسونیک هستند.
ترموگرافی، حرارتسنجی یا دمانگاری، روشی است که در آن به کمک ابزاری غیرتماسی، مقدار دما و یا الگوی توزیع حرارت سطح اجسام بررسی و اندازهگیری میشود. اساس کار ترموگرافی بر دریافت حرارت انتشار یافته از سطح اجسامی است که دمای آنها بالاتر از صفر مطلق (-273 °C) است. از دیدگاه ترموگرافی، هر جسمی که دمای آن بالاتر از صفر مطلق باشد از خود انرژی حرارتی مادون قرمز (INFRA-RED) به محیط پیرامون منتشر میکند. این تابش انرژی از سطح جسم تا زمانی ادامه مییابد که جسم با محیط پیرامون همدما شده یا اصطلاحاً به تعادل دمایی برسد. شرط اصلی برای انجام ترموگرافی وجود اختلاف دما است. وجود اختلاف دما یا تمرکز حرارت غیرعادی میتواند به عنوان یکی از شاخصهای تعیین سطح سلامت در بسیاری از حوزهها مورد استفاده قرار گیرد.
وجود اختلاف دما بر روی نواحی و نقاط یکسان در یک تجهیز صنعتی مانند بدنه یک دیگ بخار یا بویلر نیروگاهی میتواند بیانگر ضعیف شدن پوشش عایق و تلفات حرارتی در نواحی گرمتر باشد.
وجود تمرکز حرارت غیرعادی در ترموگرافی اتصالات الکتریکی میتواند بیانگر شل یا ناقص بودن اتصالات الکتریکی باشد.از این رو، از تکنیک ترموگرافی به عنوان یک روش یا ابزار پایش وضعیت در عرصههای مختلف استفادههای گوناگونی میشود.
ترموگرافی یک روش بازرسی
سالهاست که ترموگرافی در قالب یک ابزار یا روش بازرسی جایگاه ویژهای را در عرصههای صنعتی و غیرصنعتی به خود اختصاص داده است. روش ترموگرافی در عرصه صنعت به عنوان یکی از ابزارهای پایش وضعیت و عیبیابی کاربردهای فراوانی دارد. در بخش پایش وضعیت و عیبیابی تجهیزات الکتریکی از ترموگرافی به عنوان ابزار یا روش غیرتماسی برای تشخیص عیوبی مانند شل یا ناقص بودن اتصالات الکتریکی، وجود اضافه بار، محدودیت تهویه، وجود نابالانسی جریان و بسیاری مشکلات دیگر به طور گسترده استفاده میشود. مزیت ارزشمند و انکارناپذیر ترموگرافی در پایش وضعیت تجهیزات الکتریکی، عدم نیاز به تماس مستقیم با تجهیزات برقدار و عدم ایجاد اختلال در جریان الکتریکی تجهیزات است.
با استفاده از ترموگرافی میتوان بدون نیاز به قطع جریان الکتریکی و در حین کار تجهیزات، بخشهای مختلف آنها را ارزیابی نموده و وجود هرگونه مشکل منجر به افزایش دما و تمرکز حرارت را با دقت و سرعت بالایی تشخیص داد.
ترموگرافی به عنوان یک روش غیرمخرب و غیرتماسی است.این روش کاربردهای گستردهای نیز در پایش وضعیت تجهیزات مکانیکی دارد. کلیه نواحی و نقاطی از تجهیزات مکانیکی دوار که دارای اجزای ثابت و متحرک هستند، مستعد وقوع خرابی بر اثر فشار یا اصطکاک غیرعادی بین سطوح ثابت و متحرک هستند. دلایلی همچون ضعف روانکاری، آلودگی، اضافه بار، استهلاک و مشکلات نصب و نگهداری از جمله علل افزایش دما در تجهیزات مکانیکی است که به کمک ترموگرافی قابل تشخیص هستند.
در حوزه تجهیزات فرآیندی مانند تجهیزات صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و پالایشگاهها، نیروگاهها، صنایع ذوب و نورد فلزات، کارخانههای تولید سیمان و غیره نیز به طور گسترده از این روش استفاده میشود.
به طور کلی میتوان گفت که کاربردهای ترموگرافی نامحدود بوده است. هر جا که دما و تغییرات دما وجود داشته باشد، میتوان با انجام یک ترموگرافی صحیح و اصولی نتایج ارزشمند قابل استنادی را ارائه نمود.
خدمات ما در زمینه ترموگرافی
شرکت مهندسی فراپایش باختر به یکی از پیشگامان در این حوزه است.این شرکت با بهکارگیری روش ترموگرافی در پایش وضعیت و عیبیابی تجهیزات صنعتی، تجارب ارزشمندی را در زمینه استقرار، اجرا و آموزش اصول استفاده و کاربردهای روش ترموگرافی در حوزه صنعتی و غیرصنعتی دارا میباشد. ارائه هزاران صفحه گزارش بازرسی ترموگرافی، برگزاری صدها دوره آموزشی و ارائه موارد متعدد خدمات مشاورهای در صنایع مختلف کوچک و بزرگ، از افتخارات این شرکت است. ما در شرکت مهندسی فراپایش باختر بر این باوریم که نگهداری از تجهیزات، مقدم بر تعمیر آنها است. در این راستا همواره کوشیدهایم تا نگهداری و تعمیرات اصولی را به عنوان یک فرهنگ در عرصه آموزش و اجرای آن به صنایع عرضه نماییم. جهت کسب اطلاعات و جزئیات بیشتر در مورد دانش ترموگرافی و کاربردهای متنوع آن، با ما تماس حاصل فرمایید