دوازده گام در افزایش کیفیت بازرسی ترموگرافی تجهیزات الکتریکی – گام دهم، یازدهم و دوازدهم
نویسنده فراپایش2024-11-17T11:52:45-01:00گام دهم: مقادیر دما را اندازهگیری کنید؛ اما با دقت.
دستیابی به مقادیر دقیق دما، بهویژه در ترموگرافی تجهیزات الکتریکی، برای افزایش کیفیت بازرسی ترموگرافی اهمیت فراوانی دارد. در برخی موارد، برای تعیین شدت عیب، لازم است که مقدار دمای ثبتشده از یک تجهیز با دمای یک تجهیز یا المان مشابه یا حتی دمای محیط مقایسه شود. در این شرایط، تعیین دقیق پارامترهای ورودی و تنظیمات دوربین، موجب کاهش خطاها و افزایش دقت و صحت نتایج بهدستآمده میشود.
با این حال، در برخی مواقع دستیابی به مقادیر دقیق دما ممکن است چالشبرانگیز باشد. عواملی مانند سطوح صیقلی و براق، نوسانات شدید در بار یا وضعیت حرارتی تجهیز، تغییرات متغیر شرایط محیطی و وجود آلودگیها یا ذرات معلق در هوا، میتوانند مانع از انجام بازرسی دقیق شوند.
این مطلب را از دست ندهید: دوازده گام در افزایش کیفیت بازرسی ترموگرافی تجهیزات الکتریکی – گام هفتم، هشتم و نهم
گام یازدهم: بهبود کیفیت بازرسی ترموگرافی با گزارشگیری دقیق از نتایج
در بازرسی ترموگرافی، معمولاً نواحی گرم یا “Hot Spot” بهعنوان نقاط پتانسیل خرابی شناسایی میشوند و در گزارشها بر آنها تمرکز میشود. با این حال، بهمنظور افزایش کیفیت بازرسی ترموگرافی، ضروری است که به مقادیر دما تنها تکیه نکرده و تمامی فاکتورهای مرتبط را نیز در نظر بگیریم. دلایل متعددی وجود دارد که میتوانند باعث ایجاد عدم قطعیت در تصمیمگیری در خصوص یک “Hot Spot” یا تجمع حرارتی بهعنوان مشکل واقعی شوند.
برای افزایش دقت و قطعیت در تحلیلهای بازرسی ترموگرافی، باید عوامل مختلف را بررسی کرده و دلایل ریشهای افزایش دما در تجهیزات و بخشهای مهم شناسایی شود. این روش کمک میکند تا کیفیت تصمیمگیری بهبود یافته و اشتباهات در شناسایی مشکلات واقعی کاهش یابد.
پایش مداوم تغییرات دما
پایش مداوم تغییرات دما یا Trend نمودن تغییرات آن نیز میتواند روشی برای تشخیص وضعیت غیرعادی در یک تجهیز باشد، اما این روش نیاز به دقت زیاد و آگاهی از ترمودینامیک تجهیز مورد نظر دارد. جهت دستیابی به نتایج بهتر، میتوان شدت عیب در تجهیزات را به سه دسته تقسیم نمود که بر اساس آن:
1. تجهیزاتی که احتمال وقوع خرابی در آنها بالا است و یا میزان ریسک و خطر آنها در صورت وقوع خرابی، بیشترین تأثیر را در تداوم تولید خواهد داشت.
2. تجهیزاتی که امکان پایش وضعیت آنها تا فرصت مناسب جهت فعالیت تعمیراتی وجود دارد.
3. تجهیزاتی که در وضعیت سلامت قرار داشته و مورد غیرعادی در آنها مشاهده نمیشود.
این دستهبندی کلی بوده و میتواند الگویی برای تعیین و دستهبندی تجهیزات بر اساس مرتبه اهمیت آنها باشد.
گام دوازدهم: بازرسی مجدد پس از تعمیرات
بررسیها نشان دادهاند که برخی فعالیتهای تعمیراتی اثرگذاری لازم را ندارند. حتی پس از صرف هزینههای زیاد و انجام تعمیرات، عیوب ریشهای ممکن است پس از مدتی دوباره گسترش یابند و منجر به توقف تجهیزات شوند. این موضوع اهمیت بازرسی مجدد پس از تکمیل تعمیرات و راهاندازی تجهیزات را افزایش میدهد.
بازرسی مجدد یا “Re-Inspect” نهتنها اثر بخشی تعمیرات را مشخص میکند، بلکه به تیم بازرسی نیز کمک زیادی میکند. از آنجا که هزینههای تعمیرات مجدد بالا هستند، لازم است که پس از پایان تعمیرات و راهاندازی مجدد، همه بخشهایی که تعمیر شدهاند، دوباره بررسی شوند.
این مطلب را از دست ندهید: دوازده گام در افزایش کیفیت بازرسی ترموگرافی تجهیزات الکتریکی – گام چهارم، پنجم و ششم
خلاصه دوازده گام در بازرسی ترموگرافی تجهیزات الکتریکی
دوازده گام ذکر شده، مهمترین مواردی هستند که در بازرسی ترموگرافی تجهیزات الکتریکی باید در نظر گرفته شوند. علاوه بر این گامها، روشهای دیگری نیز برای ارتقای کیفیت بازرسی وجود دارند. دوربینهای ترموگرافی ابزارهایی قدرتمند برای پایش وضعیت حرارتی تجهیزات الکتریکی هستند، اما نباید از آنها انتظارات غیرواقعی داشت. هر ابزار و تجهیزاتی محدودیتهایی دارند که باید به آنها توجه شود.
برای دستیابی به بهترین نتایج، لازم است که تکنیک ترموگرافی در کنار سایر روشهای پایش وضعیت مانند ارتعاشسنجی و الاینمنت در برنامههای CM بهکار گرفته شود. امروزه دوربینهای ترموگرافی در دسترس اکثر بازرسان تجهیزات الکتریکی قرار دارند، اما استفاده نادرست از آنها میتواند منجر به اشتباهات و افزایش خطا در شناسایی مشکلات گردد.
دوربینهای ترموگرافی مدرن
دوربینهای ترموگرافی مدرن بسیار کاربردی و آسان برای استفاده هستند، اما محدودیتها عمدتاً به تجربه کاربر مربوط میشود. تجربه و صلاحیت بازرسان در شناسایی عیوب بسیار اهمیت دارد، زیرا بازرسی ترموگرافی تنها با دقت و مهارت بالا میتواند نتایج صحیح و موثری به همراه داشته باشد. برای احراز صلاحیت، بازرسان باید آموزشهای تئوری و عملی را گذرانده و آزمونهای لازم را با موفقیت انجام دهند.
با رعایت مراحل و شرایط صحیح، نتایج حاصل از بازرسی ترموگرافی دقیق و معتبر خواهند بود.
این مطلب را از دست ندهید: دوازده گام در افزایش کیفیت بازرسی ترموگرافی تجهیزات الکتریکی – گام دوم و سوم
دیدگاهتان را بنویسید